Nieuws

Louise Fresco gast in Tv-programma ‘Kijken in de ziel: Wetenschappers’

Gepubliceerd op
25 juli 2016

In het Tv-programma ‘Kijken in de ziel: Wetenschappers’ spreekt de journalist Coen Verbraak vanaf 29 juli zes afleveringen lang met toonaangevende wetenschappers, waaronder Louise Fresco, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit en Research Centre.

Het programma ‘Kijken in de ziel’ is een serie programma’s waarin prominenten binnen een specifieke beroepsgroep worden geïnterviewd over dit beroep en over hun eigen leven. De meest recente groep die Coen Verbraak interviewde in deze serie waren schrijvers. Nu zijn dus wetenschappers aan de beurt.
Coen Verbraak interviewt in deze nieuwe serie de natuurkundige Robbert Dijkgraaf, primatoloog/etholoog Frans de Waal, wiskundige Ionica Smeets, hersenonderzoeker Jeroen Geurts, landbouwexpert Louise Fresco, bacterioloog Roel Coutinho, kankeronderzoeker Hans Clevers, voedingsdeskundige Martijn Katan, econome Barbara Baarsma, filosoof/psychiater Damiaan Denys, psycholoog Marcel Zeelenberg en classica Ineke Sluiter.
Hij doet dat op een hem eigen vriendelijke, maar indringende wijze, waardoor de kijker een duidelijk beeld krijgt van de personen en van hun drijfveren. Hij won voor eerdere Tv-interviews o.a. de Sonja Barend Award en de Zilveren Nipkowschijf.

Zes afleveringen

In elke aflevering komen meerdere wetenschappers aan het woord over diverse onderwerpen. De serie zal gezien de vorige edities interessant genoeg zijn om zes weken lang op vrijdagavond af te stemmen op NPO 2 (21.10 uur) of om terug te kijken.

Eerder gesprek Verbraak - Fresco

Louise Fresco sprak al eerder met Coen Verbraak voor het radioproamma De Kennis van Nu (19 april 2015). In deze uitzending (duur 1 uur) spraken zij over vragen als Hoe voeden we de wereld als we in 2015 met 9 miljard mensen zijn? En hoe kun je verantwoord boodschappen doen? Aan bod kwamen verder de rol van Louise als wetenschapper, bestuurder en auteur, nut en noodzaak van Genetisch Gemodificeerde gewassen, wat je kan leren tijdens een supermarktsafari en dat achter elk product een verhaal zit. Zij spreekt ook over een permanente staat van nieuwsgierigheid als wetenschapper.

Vooruitkijken

Achtergronden over een aantal wetenschappers zijn te vinden op de website van de Kennis van Nu.

Terugkijken

De uitzendingen zijn terug te kijken via Uitzending gemist of via de website Kijken in de Ziel.