Nieuws

Louise Fresco slaat eerste paal Dialogue Centre

Gepubliceerd op
9 oktober 2020

Met hulp van de bouwpastor, de aannemer, de architect en de directeur Facilitair Bedrijf heeft Louise Fresco, voorzitter van de raad van bestuur van WUR, (van links naar rechts op de foto) donderdagmiddag symbolisch de eerste paal geslagen voor het Dialogue Centre op Wageningen Campus aan de Mansholtlaan.

“Dit is echt een droom van mij en ik ben heel blij dat we dit nu samen realiteit kunnen maken. Het ontwerp is prachtig. En de functies, zoals verwoord in het programma van eisen in 2014, passen helemaal bij de wensen van deze tijd.“ aldus Fresco in haar openingswoorden.

Vanaf 2022 zal in het Dialogue Centre continue de dialoog tussen WUR, campuspartners en de samenleving plaatsvinden, worden hier academische plechtigheden en symposia georganiseerd en gasten ontvangen.

Artis Impression Dialogue Hall - CBRE (Amsterdam)

Groen dak

Het moderne en eigentijdse ontwerp van architectenbureau Broekbakema krijgt een dak met begroeiing (sedumdak). De beplanting beschermt het gebouw tegen zonlicht en regen, en tegen extreme temperatuurverschillen. Hierdoor gaat het dak langer mee. Ook dempt het de geluiden van regen en hagel. In de winter houdt de sedumlaag warmte vast en in de zomer heeft het een koelend effect.

Energiezuinig

De positieve invloed van het dak op de binnentemperatuur wordt aangevuld met een aansluiting op de warmte- en koudering (WK-ring) en warmteterugwinning in de luchtbehandeling van het gebouw. De WK-ring wordt momenteel op de campus aangelegd en verbindt de meeste WUR-gebouwen zodat die van elkaars tekorten en overschotten gebruik kunnen maken. Vanzelfsprekend wordt het Dialogue Centre uitgerust met energiezuinige ledverlichting.

Dialogue Centre, aanzicht Mansholtlaan - CBRE (Amsterdam)