Nieuws

Louise O. Fresco vicevoorzitter Wetenschappelijke comité van VN Food Systems Summit

Gepubliceerd op
30 juni 2020

De Verenigde Naties publiceerde op 26 juni de samenstelling van een wetenschappelijk comité voor de Food Systems Summit. Prof Louise O. Fresco is gevraagd om als vicevoorzitter in deze groep deel te nemen.

De Secretaris Generaal van de Verenigde Naties, Antonió Guterres, zal in 2021 een Food Systems Sumit houden, om wereldwijde aandacht en activiteiten te genereren die bijdragen aan de transitie naar een voedselsysteem wat zich niet alleen richt op een wereld zonder honger, maar ook minder voedsel gerelateerde ziekten en een duurzamere productie. De Food systems Summit moet een keerpunt worden in de pogingen om de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen (sustainable Development Goals, SDG’s) te halen.

Wetenschappelijke inzichten

De wetenschappelijke groep is verantwoordelijk dat de Summit zich baseert op de belangrijkste wetenschappelijke inzichten en die ook levert, helpen met het delen van kennis en ervaringen, en de instrumenten voor het verder verduurzamen van de voedselsystemen helpt ontwikkelen. De wetenschappelijke groep zal een belangrijke rol spelen in de resultaten van de summit.

De groep bestaat uit 29 vooraanstaande wetenschappers op het gebied van voedselsystemen, voorgezeten door prof Joachim von Braun van het Duitse centrum for ontwikkelingsonderzoek (ZEF). Prof. Louise O. Fresco is gevraagd op basis van haar uitgebreide ervaring op het gebied van wereldwijde duurzame voedselproductie.