Nieuwe vorm van samenwerking tussen RijkZwaan en Wageningen UR Glastuinbouw

Nieuws

Ludieke vorm van samen- werking tussen Rijk Zwaan en Wageningen UR Glastuinbouw

Gepubliceerd op
17 november 2015

Al jaren wordt er op allerlei onderzoeksgebieden samengewerkt door Rijk Zwaan en Wageningen UR Glastuinbouw. Deze maand was er sprake van een andere, meer ludieke vorm van samenwerking; de ontwikkeling van een tomaatbonbon in de vorm van een peer.

Het smaakonderzoek groenten en fruit maakt gebruik van smaakpanels uit de regio. Om het grote aantal leden van het smaakpanel van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk te belonen voor een jaar trouwe dienst, is er op 11 november jl. aan alle pannelleden een smaakvol cadeautje aangeboden.

Dat cadeautje bestond uit een doosje met daarin een aantal  'zeer' exclusieve bonbons. Een medewerker van Rijk Zwaan, met een achtergrond in de patisserie, ontdekte de smaakvolle combinatie van een tomaatje met een wel zeer aparte vorm, het ras RZ 72-187, met verschillende smaken chocolade. Het peervormige tomaatje werd gedoopt in melk- en witte chocolade. De smaak was verrassend lekker.

Rijk Zwaan was bereid om ons 1.200 van deze creaties te leveren en na een dag van noeste handarbeid konden wij op 11 november deze vorm van 'samengesmolten samenwerking' uitdelen aan onze panelleden.