Nieuws

MKB-Vouchers beschikbaar voor inventarisatie geschikte biobased kunststoffen

Gepubliceerd op
22 november 2016

Wilt u uw producten van bioplastics gaan maken? U heeft meer achtergrond informatie nodig om tot een goede keuze te komen? Weet u niet welke bioplastics verkrijgbaar zijn? Vanuit het project 'Keuzetool bioplastics' kan Wageningen Food & Biobased Research u op weg helpen met het inventariseren van de mogelijkheden. Er zijn nu bovendien MKB-vouchers beschikbaar t.w.v. 5.000 euro, voor inventariserend onderzoek.

Wat is de keuzetool?

In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam heeft Wageningen Food & Biobased Research een keuzemethode (keuzetool) ontwikkeld. Hiermee kan aan de hand van een aantal vragen over de gewenste functionaliteit van het product bepaald worden, welke biobased kunststoffen mogelijk geschikt zijn. Deze tool is een hulpmiddel om materiaal opties voor een specifieke toepassing onder de loep te nemen en te bepalen welke nader onderzoek waard zijn. Het Centre for Biobased Economy (CBBE) heeft het initiatief genomen om deze methode op praktische vraagstukken in te zetten voor het MKB en samen met hen verder door te ontwikkelen.

Vouchers

Er zijn acht vouchers beschikbaar op basis waarvan Wageningen Food & Biobased Research inventariserend onderzoek ter waarde van 5000 euro kan doen op voorwaarde dat het deelnemende MKB bedrijf een vergelijkbare bijdrage levert. Bij dit onderzoek staat uw gewenst specifiek product/toepassing centraal. Heeft u interesse? Neem dan snel contact met ons op.