Nieuws

Medewerkers Unilever Foods Innovation Centre maken kennis met Wageningen Campus

Gepubliceerd op
23 juni 2017

Met de vestiging van Unilever’s Global Foods Innovation Centre op Wageningen Campus komen ook rond de 550 medewerkers van Unilever op de campus werken. Eind juni/begin juli komen ze in verschillende groepen kennismaken met Wageningen Campus en omgeving, om zich zo een beeld te kunnen vormen van hun nieuwe werk- en in vele gevallen ook nieuwe woonomgeving.
Wageningen University & Research, gemeente Wageningen en ontwikkelmaatschappij Oost NV bieden de nieuwe campusbewoners inspirerende programma’s op maat aan.

De bezoekers zijn nu werkzaam binnen de vestigingen Vlaardingen, Poznan (Polen) en Heilbronn (Duitsland), maar zullen naar verwachting in het tweede kwartaal 2019 in de nieuwe faciliteit van Unilever op Wageningen Campus gaan betrekken. Voor alle nieuwe campusbewoners zijn er daarom ‘inspiration tours’ georganiseerd. Op vrijdag 23 juni en vrijdag 30 juni voor de medewerkers uit Polen en Duitsland en op dinsdag 27 juni, donderdag 29 juni en dinsdag 4 juli voor de medewerkers uit Vlaardingen. De groepen worden welkom geheten door respectievelijk burgemeester van Rumund en Louise Fresco. Alle groepen starten hun bezoek aan de campus op het bouwterrein van het Unilever’s Global Foods Innovation Centre aan de zuidzijde van de campus tussen FrieslandCampina en Plus Ultra, wat nu nog parkeerterrein is.

In het persbericht van 6 oktober 2016 waarin de komst van Unilever’s Global Foods Innovation Centre werd aangekondigd, benadrukte Tijs Breukink het belang van de diversiteit voor een bruisend innovatie-ecosysteem. Breukink: “De aanwezigheid van academisch en toegepast onderzoek, startups en gevestigde bedrijven in combinatie met gedeelde hypermoderne faciliteiten zorgt voor een inspirerende groene omgeving en creëert kritische massa voor een bruisende innovatiegerichte gemeenschap.”