Meer dan 100 inzendingen voor fotowedstrijd

2 mei 2018

Meer dan honderd scholieren hebben gehoor gegeven aan de oproep om foto’s van hun dagelijks leven te sturen naar fotowedstrijd #ShareYourWURld. De inzending is sinds 30 april gesloten. Binnenkort bepaalt de jury wat de 25 beste inzendingen zijn.

De 100ste foto werd ingezonden door de 16-jarige Aïsha Reiring. leerling van de scholengemeenschap Marianum in Groenlo. Zij spotte een lieveheersbeestje op een blad en noemde haar foto ‘Natuur op kleine schaal’. Aïsha: “Door te spelen met het licht heb ik geprobeerd een sfeer in de foto te creëren die ik op dat moment ook voelde, namelijk het begin van de lente en hoe de verandering in het weer alles weer laat ‘groeien en bloeien’. Zij vertelt dat de schoonheid van de natuur haar altijd al heeft geïnteresseerd en dat de natuur haar favoriete onderwerp als het om fotografie gaat. Aïsha blijkt ook een aardig ‘professionele’ fotograaf: “Na de aankoop van een macrolens leek het mij een mooie combinatie om een natuurgerichte foto in te sturen, gemaakt met deze lens.”

De hoofdprijs van de wedstrijd, een KeyMission camera, waarmee je 360 graden-beelden kunt filmen, zou wel aan haar besteed zijn. Maar de winnaar van de wedstrijd wordt bepaald door de vakjury bestaande uit WUR huisfotograaf Guy Ackermans, één van Nederlands bekendste natuurfotografen Ruben Smit en WUR-student en TV-bekendheid Sterrin Smalbruge. Zij gaan nu bekijken welk foto’s fototechnisch het mooiste zijn.

Op 8 juni ontvangen de makers van de 25 beste foto’s een uitnodiging voor de feestelijke bijeenkomst op 29 juni. Dan maakt de jury de winnaar van de fotowedstrijd bekend. De beste vijf beste inzendingen winnen een fotoworkshop van natuur- en landschapsfotograaf Melchert Meijer zu Schlochtern en de winnaar wint dus ook nog de KeyMission camera.
Deze fotowedstrijd is een manier om scholieren op een creatieve manier te betrekken bij het werkveld van WUR. De 100 years WUR thema’s Life, Food en Earth komen op vele manieren terug in ons dagelijkse leven, denk aan eten, natuur en de mensen om je heen. Wetenschappers van WUR zullen aan de hand van de 25 geselecteerde foto’s uitleggen hoe de foto’s iets zeggen over hun onderzoek bij Wageningen University & Research.