Mencursus

18 november 2020

[The cariage-driving course is only given in Dutch]

Vind je het leuk om met paarden te werken of heb je zin om iets totaal nieuws te proberen? Dan is mennen iets voor jouw. De paardengroep geven een mencursus waarbij je leert rijden met paard en wagen.

De mencursus zal van start gaan op woensdag 27 januari met een kennismakingsavond. Op deze avond ontmoet je je mede-cursisten, de hoofdinstructeur en natuurlijk de paarden

Hierna volgen op de woensdagavond de 8 theorielessen. Bij de theorielessen zal niet alleen de theorie in collegevorm doorgelopen worden, maar gaan we ook de grepen van het Achenbach droog oefenen aan het mentoestel en oefenen met op- en aftuigen.

Na deze acht lessen ga je aan het echte werk beginnen en zal je gaan rijden met paard en wagen. De groep wordt opgesplitst, waarbij de ene helft op woensdagavond praktijkles zal hebben en de andere helft op donderdagavond (je mag je voorkeur opgeven of je liever op de woensdag of de donderdag les hebt).

Na minimaal 10 praktijklessen (er worden altijd nog extra oefenavonden aangeboden waar vrijblijvend aan mee gedaan kan worden) ga je op voor het officiële examen voor het menbewijs van de SRR. Deze vindt plaats op een zaterdag in juni. Wanneer iedereen op examen is geweest, wordt er afgesloten met een gezellige BBQ.

De kosten bedragen voor

Studenten:                                      € 339

Niet-studenten:                                € 439

Tijden:

De theorielessen zullen standaard starten om 19.30 op de woensdagavond. We proberen af te sluiten rond 21:30, maar dat wil nog wel eens uitlopen.

De praktijklessen starten een uur eerder, om 18.30. We rijden tot zonsondergang. Dus elke les zal dat iets later worden.

Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar depaardengroep@gmail.com. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!