Nieuws

Minister Ploumen opent Holland Center in Shanghai; Wageningen Academy “preferred supplier”

Gepubliceerd op
29 oktober 2014

Afgelopen maandag heeft minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking het startschot gegeven voor de opening van een Holland Center in China.

Het centrum is een initiatief van het bedrijfsleven in de Agri&Food en heeft tot doel het succesvol zaken doen van Nederlandse bedrijven in China te vergroten. Uniek daarbij in de opzet is de directe toegang tot een uitgebreid netwerk van private Chinese ondernemers via de CHIC Group van Edward Zhu. Wageningen Academy heeft sinds eind 2012 een MoU met de CHIC Group om cursussen en trainingen voor de Chinese markt te ontwikkelen.

Het centrum wordt in de komende periode nader vorm gegeven met een beperkte groep bedrijven, te weten CRV (rundveeverbetering), FrieslandCampina (zuivel), Hendrix Genetics (fokkerij van varkens, pluimvee en vis), Priva (klimaattechnologie in de tuinbouwkas), Rabobank (financiering), Refresco-Gerber (frisdranken), Univeg (groenten en fruit), VanDrie Group (kalfsvlees)en Corpus – Reis door de mens (educatieve attractie).

Wageningen Academy is de voorkeurspartner op het gebied van cursussen en trainingen aan Nederlandse zijde, CEIBS aan Chinese zijde. De activiteiten staan vanaf het begin open voor nieuwe leden die geïnteresseerd zijn om (meer) business te doen in China en zich aanmelden als lid.