Nieuws

Minister houdt key note toespraak op waterconferentie

Gepubliceerd op
18 oktober 2018

Donderdagmiddag houdt Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, een toespraak op de conferentie Water Science for Impact. Haar toespraak richt zich op samenwerking om de impact van waterbeheer te vergroten.

De minister wordt voorafgaand aan haar toespraak op de hoogte gebracht over de interne en externe samenwerking van de WUR met overheidsinstanties en de private sector met betrekking tot de uitdagingen in waterbeheer. In haar aanwezigheid ondertekenen de waterschappen en de Environmental Science Group van de WUR een samenwerkingsovereenkomst over het bundelen van krachten in het Blue Deal-programma. Het Blue Deal-programma heeft tot doel 20 miljard mensen in 40 landen van voldoende water van goede kwaliteit te voorzien.

Naast informatie over de Blue Deal wil de minister ook graag worden geïnformeerd over de acties en oplossingen van de WUR voor het omgaan met extreme weersomstandigheden, het Water Nexus-programma dat duurzame oplossingen ontwikkelt voor bedrijven om hun proceswater te hergebruiken, en de 'Waterstrategie van Wageningen', gericht op het vergroten van de invloed van Wageningen op de waterkwaliteit en -hoeveelheid.

Na de toespraak van Cora van Nieuwenhuizen zullen Josan Meijers (gedeputeerde bij de provincie Gelderland) en Stefan Uhlenbrook (coördinator van het World Water Assessment Programme van de VN) spreken over samenwerking en duurzame ontwikkeling.

Meer informatie over de conferentie, van 16-18 oktober, is hier te vinden.