Minister van Landbouw Zuid-Afrika bezoekt Wageningen UR

16 juni 2016

Op maandag 6 juni 2016 bezocht Mr. Senzeni Zokwana, Minister van Agriculture, Forestry and Fisheries van Zuid-Afrika, Wageningen University & Research (Wageningen UR). De minister werd onder meer vergezeld door Dr. Shadrack Moephuli, CEO van Agricultural Research Council (ARC), en de heer Niek Schelling, Nederlandse Landbouwconsul voor Zuid-Afrika, Mozambique en Angola.

De delegatie werd verwelkomd door de heer Tijs Breukink, lid van de Raad van Bestuur van Wageningen UR.

Diergezondheid, versterking van capaciteit en strategisch partnerschap tussen ARC en Wageningen UR waren enkele onderdelen van het programma. Het bezoek werd afgesloten met een lunch mede bijgewoond door enkele Zuid-Afrikaanse studenten.

Dr. Jeroen Kortekaas, senior onderzoeker van Central Veterinary Institute (CVI) presenteerde zijn idee├źn voor trilaterale samenwerking tussen Nederland, Zuid-Afrika en Kenia, voor de productie en marketing van een nieuw type vaccin om Rift Valley fever onder controle te krijgen.