Nieuws

Mogelijkheden van Sensor-based farming voor bollen- en vaste plantenteelt

Gepubliceerd op
17 september 2014

De teeltfilosofie Sensor-based farming wordt met succes toegepast in de akkerbouw, met name in de aardappelteelt. Wat zijn de mogelijkheden en toepassingen in de bollen- en vaste plantenteelt? Telers kunnen kennis maken tijdens een kennisarena op maandagmiddag 6 oktober op PPO-locatie in Lisse.

Sensor-based farming is een teeltfilosofie waarbij op het juiste moment en de juiste plaats de juiste teeltmaatregel wordt genomen. Wanneer, waar en wat bepalen een integrale analyse van historische informatie, actuele sensordata en kennis van de teler. Deze methode wordt ingezet voor bijvoorbeeld effectievere ziektebestrijding en efficiƫnte bemesting.

sensor-based-farming.jpg

Bij goed weer zal een demonstratie worden gegeven met een onbemande helikopter. U krijgt direct een beeld van Sensor-based farming en de toepassingen ervan.

Daarnaast willen de organisatoren van de kennisarena de mogelijkheden verkennen om de kennis en activiteiten van Sensor-based farming toe te passen in de bollen- en vaste plantenteelt.

De kennisarena vindt plaats bij PPO Lisse, Professor Van Slogterenweg 2, Lisse.

Programma Kennisarena: Sensor-based farming en de mogelijkheden ervan voor de bollen- en vaste plantenteelt

  • 14.00 - 14.30 uur: Ontvangst
  • 14.30 - 14.45 uur: Toelichting doel en opzet bijeenkomst door Programmabureau Greenport Duin en Bollenstreek
  • 14:45 - 15.30 uur: Toelichting op stand van zaken en kansen Sensor-based farming door SmartFarming Consortium en PPO Lisse
  • 15.30 - 15.45 uur: Pauze
  • 15.45 - 16.15 uur: Demonstratie met een onbemande helicopter
  • 16.15 - 17.30 uur: Discussie
  • 17.30 uur: Afsluitende borrel