Persbericht

NTU Ranking 2015: Wageningen beste landbouwuniversiteit ter wereld

Gepubliceerd op
10 oktober 2015

Wageningen University is opnieuw de beste universiteit ter wereld op landbouwgebied. Op de National Taiwan University Ranking 2015 staat Wageningen University op dat gebied voor het derde jaar op rij bovenaan.

De NTU Ranking laat de jaarlijkse prestaties van ’s werelds beste universiteiten zien op basis van de output en impact van hun wetenschappelijke publicaties, de h-index. De ranglijst toont daarmee de voortuitgang in het onderzoek van universiteiten. Naast een overall ranglijst worden op zes wetenschappelijke terreinen ranglijsten opgemaakt. 

Naast de eerste plaats op het gebied van landbouw, is Wageningen University de beste in de subcategorie landbouwwetenschappen, tweede bij plant- en dierenwetenschappen, en derde op het gebied van omgevingswetenschappen en ecologie. Overall stijgt Wageningen naar plaats 148.

De ranglijst is gebaseerd op de WOS- en ESI-database van Thomson Reuters.

U.S. News Ranking beste universiteiten

Deze week publiceerde ook U.S. News haar jaarlijkse ranglijst van beste universiteiten ter wereld. De ranking baseert zich ook op databases van Thomson Reuters, maar neemt naast citaties onder meer reputatie en aantal promovendi mee. Wageningen University was ook in deze ranglijst de beste op het gebied van landbouwwetenschappen, en bij plant- en dierwetenschappen derde ter wereld.

Meer informatie