veni, marine animal ecology, marine lakes

Nieuws

NWO-Veni project gestart in nieuwe leerstoelgroep mariene dierecologie

Gepubliceerd op
24 augustus 2015

Eilanden spelen sinds Darwin een sleutelrol binnen de biologie als natuurlijke laboratoria van ecologie en evolutie. Onderzoek naar mariene meren – “eilanden” van water op een eiland - kan nieuwe inzichten opleveren in de processen die zorgen voor de biodiversiteit van tropische zeeën. Dr. L.E. Becking zal met behulp van recent ontdekte mariene meren in Indonesië, de historische processen bestuderen die verantwoordelijk zijn voor hedendaagse mariene biodiversiteit.

Marine Animal Ecology


Dr. Becking zal haar onderzoek uitvoeren binnen de nieuwe leerstoelgroep Marine Animal Ecology (MAE). De leerstoelgroep onderzoekt hoe zeedieren reageren op een veranderende omgeving op een ecologische en evolutionaire tijdschaal. De leerstoelgroep verricht dit onderzoek om meer kennis te verwerven over de consequenties van klimaatsverandering en menselijke activiteiten op ecosysteemdiensten.

Veni beurs

De Veni is een financieringsinstrument uit de Vernieuwingsimpuls van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De beurs geeft recent gepromoveerde onderzoekers de kans om gedurende drie jaar hun idee├źn verder te ontwikkelen.