Persbericht

Natuurbeschermster Jane Goodall geeft lezing in Wageningen

Gepubliceerd op
8 april 2014

De vooraanstaande natuurbeschermer dr. Jane Goodall, die zich al jaren inzet voor de bescherming van bedreigde dieren, geeft op zondag 11 mei een lezing aan Wageningen University. Thema van haar lezing, een initiatief van het Jane Goodall Instituut Nederland en Wageningen University, is Sowing the Seeds of Hope. Aan de hand van levendige anekdotes neemt ze het publiek mee naar de wereld van de chimpansees en de ontdekkingen die ze deed toen ze tussen deze dieren leefde. Ze gaat in op de huidige bedreigingen voor onze planeet en haar redenen voor hoop in deze complexe tijden.

Ruim 50 jaar geleden begon antropologe en biologe Jane Goodall (1934) in Gombe Stream National Park in Tanzania met het bestuderen van chimpansees. Zij leefde jaren tussen de chimpansees en deed daarbij baanbrekende ontdekkingen. Ze was de eerste die zag dat chimpansees ook vlees eten en gebruik maken van gereedschap.

In 1977 richtte ze het Jane Goodall Instituut op, een non-profitorganisatie met 31 vestigingen over de hele wereld. In samenwerking met de lokale bevolking en lokale organisaties werkt het instituut aan duurzame oplossingen voor de bedreigingen van de chimpansee. Hierbij gaat de bescherming van de leefomgeving van de chimpansee hand in hand met de verbetering van de levensomstandigheden van de Afrikaanse bevolking.

Momenteel staat Jane Goodall in de top tien van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Ze is VN-vredesambassadeur en reist 300 dagen per jaar de wereld over om te strijden voor de toekomst van onze bedreigde planeet.

Tijd en locatie

Dr. Goodall spreekt zondag 11 mei in gebouw Orion op Wageningen Campus om 14.00 uur (zaal open om 13.00 uur). De toegang is 7,50 euro voor studenten van Wageningen University en 15 euro voor andere belangstellenden.

De lezing is in het Engels.

De opbrengsten gaan naar het Jane Goodall Instituut.