Natuurfilmer Ruben Smit hoofdspreker op 97e verjaardag Wageningen University

4 maart 2015

De viering van de 97e verjaardag of dies natalis van Wageningen University staat in het teken van natuur. Speciale gast is Ruben Smit, regisseur van de succesvolle documentaire film De Nieuwe Wildernis. Hij zal ingaan op het thema ‘fascinating nature’. De viering op 9 maart in de Junushoff in Wageningen is ook de laatste dies waarbij de vertrekkende prof. Martin Kropff als rector magnificus zal optreden.

Mediavertegenwoordigers zijn van harte welkom (graag aanmelden)

Voorafgaand aan de dies-viering is er het Dies Natalis Symposium waarin jonge onderzoekers in korte presentaties uitleg geven over hun recente wetenschappelijke bevindingen rond het thema ‘fascinating nature’.

Programma Symposium

(Junushoff in Wageningen)

11.45 Registratie en lunch
12.45 Prof. Johan van Arendonk, Dean of Sciences Wageningen University
PhD pitch carrousel: Korte presentaties door jonge onderzoekers
Uitreiking WUF-KLV Scriptieprijs: Voor de Omgevingswetenschappen Lena Schulte-Uebbing, Maatschappijwetenschappen Nick Middeldorp, Levenswetenschappen Uros Cerkvenik en voor Agrotechnologie & Voeding Berend van der Meer. Uit deze winnaars wordt één persoon gekozen die de overall scriptieprijs ontvangt van Han Swinkels, voorzitter van KLV Wageningen Alumni Network.
14.30 Einde symposium

Programma Dies-viering

(Junushoff in Wageningen)

15.10 Cortège door de Hoogstraat Wageningen centrum: van de Aula naar Junushoff