Nieuws

Nauwere samenwerking NTU (Singapore) en Wageningen University

Gepubliceerd op
22 januari 2014

De Nanyang Technological University (NTU) van Singapore introduceert een tweede major op het gebied van Food Science & Technology voor bachelorstudenten die een major Biologische wetenschappen, Chemische en biomoleculaire engineering of Chemie en klinische chemie volgen. De helft van de modules wordt gegeven door docenten van Wageningen University door middel van online leermodules en colleges via videoconferenties. Daarnaast zullen de docenten regelmatig naar Singapore vliegen om aanwezig te zijn bij praktijklessen in de laboratoria van de NTU.

De nieuwe major begint in augustus 2014 en kan worden gevolgd door dertig van de beste NTU-studenten. Na afronding van de major ontvangen de studenten naast hun titel een certificaat voor Food Science & Technology. Prof. Martin Kropff, Rector Magnificus van Wageningen University: “Wereldwijde voedselzekerheidskwesties vereisen internationale samenwerking tussen topwetenschappers en topuniversiteiten. NTU en Wageningen University slaan de handen ineen om slimme, jonge mensen op te leiden zodat zij bij uitdagingen in de toekomst kunnen vertrouwen op de beste vaardigheden, expertise en wetenschappelijke kennis. De cursus draait niet alleen om theoretische kennis, ook aan de praktijk wordt veel aandacht gegeven. We willen de studenten klaarstomen voor het bedrijfsleven.”

Het studieprogramma omvat tien modules. De studenten maken kennis met de voedselverwerkingssector vanuit de engineeringkant en vanuit de industrie. Het onderwijs is meer holistisch van aard, aangezien de studenten worden getraind om hun kennis en vaardigheden te integreren in verschillende disciplines, waardoor ze na hun opleiding tevens meer carrièremogelijkheden hebben.

De opleiding Voedseltechnologie van Wageningen University wordt al meer dan vijftig jaar aangeboden. Dit studieprogramma staat aangeschreven als een van de beste en meest innovatieve opleidingen op het gebied van Food Science & Technology in Europa en de rest van de wereld. Wageningen University biedt tevens hoogwaardige opleidingen en onderzoek binnen alle domeinen van de Food Science, van geavanceerde technische domeinen zoals procestechnologie of chemie, tot domeinen met een meer economische of sociologische focus, zoals marketing en gastronomie.