Drentse rivier landschap

Nieuw boek: Landschapsbiografie van de Drentsche Aa

28 mei 2015

In juli 2015 verschijnt een bijzonder boek dat laat zien hoe het stroomdal van de Drentsche Aa door de tijd heen veranderde in het prachtige esdorpenlandschap van nu. Het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit heeft- samen met een groep auteurs uit verschillende vakgebieden - aan deze biografie gewerkt. Vanuit Alterra hebben Bart Makaske en Gilbert Maas een flinke bijdrage geleverd aan deze biografie in een beschrijving van de geomorfologie van het landschap en de ontwikkeling van het veen in het Holoceen in de beekdalen.

Het is uitzonderlijk dat de kennis van de aardwetenschappen, archeologie, historische geografie, architectuurgeschiedenis en ecologie in samenhang met elkaar belanden in één overzichtswerk. Deze combinatie geeft een scherper inzicht in de wisselwerking tussen mens, natuur en landschap van de Drentsche Aa.

Wetenschappelijke bevindingen zijn vertaald in aansprekende kaarten, reconstructies, foto’s en beelden die het verleden tot leven brengen. Een toegankelijk, rijk geïllustreerd kijk- en leesboek voor iedereen die houdt van de Drentsche Aa.

Landschapsbiografie van de Drentsche Aa

• Uitgever: Koninklijke Van Gorcum
  • ISBN 9789023252719
  • 520 pagina’s
  • Winkelprijs: € 34,95*

Voorintekenprijs

Bestel de Landschapsbiografie van de Drentsche Aa vóór 1 juni 2015 via  klantenservice@vangorcum.nl en ontvang het boek met korting voor €28,50*. Het boek wordt u in de eerste week van juli toegezonden.

(* incl. btw, excl. verzendkosten)