Nieuw boek in reeks 'Wetenschap de klas in'

6 maart 2014

Hoe maak je basisschoolleerlingen enthousiast voor wetenschap? Hoe besteed je aandacht aan talentontwikkeling? En hoe stimuleer je een onderzoekende houding bij kinderen? Wetenschap toegankelijk maken voor leerlingen is een uitdaging. Het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit Nijmegen (WKRU) heeft daarom voor leraren de boekenreeks ‘Wetenschappelijke doorbraken de klas in!' uitgebracht.

Wetenschappelijk vooraanstaand onderzoek is vertaald naar onderzoeksactiviteiten voor het basisonderwijs. Stap voor stap wordt beschreven hoe je kinderen kunt begeleiden bij het opzetten van hun eigen onderzoek. Sinds kort is er een nieuw boek ‘Waarnemen en bewegen, Onder invloed en Gevaarlijke ideeën’. En het WKRU heeft de boekenprijs verlaagd naar € 10,- per stuk.

Website

Ter ondersteuning van het boek zijn alle projecten gefilmd. De filmpjes tonen activiteiten, interviews met pabo-studenten en leraren en leerlingen die zelf vertellen over hun eigen onderzoek(sopzet) en uitvoering. Per stap van onderzoekend leren zijn filmpjes en (les)materialen beschikbaar op de website: www.wetenschappelijkedoorbrakendeklasin.nl.

De boekenreeks ‘Wetenschappelijke doorbraken de klas in!’ bestaat uit:

1. Angst, Grafeen en Denkbeelden over het begin
  2. DNA, Gedrag en Infecties onder de loep
  3. Waarnemen en bewegen, Onder invloed en Gevaarlijke ideeën

Voor € 10,- euro per stuk zijn deze boeken te bestellen via www.wkru.nl/boek.