Nieuws

Nieuw op Wageningen Campus: Kubota, specialist in landbouw- en bouwmachines

Gepubliceerd op
25 augustus 2020

​De Japanse specialist in landbouw- en bouwmachines, Kubota, opende onlangs een satellietkantoor van het European Innovation Center op Wageningen Campus, in het gloednieuwe Plus Ultra-II-gebouw. Een logische stap, aldus Peter van der Vlugt, General Manager van het Kubota Innovation Center Europe: “Wij geloven dat open innovatie in slimme landbouw de sleutel zal zijn om mondiale problemen op te lossen.”

Kubota ontwikkelt en produceert een breed portfolio van innovatieve machines voor de landbouwsector: van tractoren en grondbewerkingsmachines tot oogstmachines en robotica, voor zowel natte als droge landbouw, op alle schaalniveaus.

Sinds het begin van 2000 is er via dochteronderneming de Kverneland Group een langdurige samenwerkingsrelatie met Wageningen University & Research (WUR). Kubota is nauw betrokken bij WUR in verschillende Nederlandse Topsectoren (sleutelgebieden voor innovatie in Nederland) en Europese onderzoeksprojecten. Inzet is om deze samenwerking te versterken en te participeren in nog meer samenwerkingsverbanden. Met wetenschappers, maar ook met jonge en innovatieve ondernemers.​

Lees verder: