Persbericht

Nieuwe MOOC over micronutriënten en ondervoeding van start

Gepubliceerd op
5 november 2015

Vitamines, mineralen, ondervoeding en hoe de voedingsstatus van mensen te verbeteren. Daarover gaat de nieuwste Massive Open Online Course (MOOC) van Wageningen University, die op 9 november begint. Nutrition and Health Part 2: Micronutrients and Malnutrition (NUTR102x) duurt zeven weken, en is een vervolg op de succesvolle MOOC over voeding en gezondheid van Wageningen University.

Voeding is voor iedereen belangrijk. Maar wat voeding precies met ons lichaam doet weten maar weinigen. De nieuwste en gratis online cursus van Wageningen University op platform edX.org gaat daarom over ondervoeding en micronutriënten. Wageningse onderzoekers geven eerst inleidende colleges over de chemie van vitamines en mineralen. Daarna gaan ze in op de impact van ondervoeding op het wereldwijd voorkomen van ziekten, en de voedingsstrategieën om mensen gezonder te maken en ondervoeding te bestrijden.

Gratis MOOC

Micronutrients and Malnutrition (NUTR102x) duurt zeven weken en is voor iedereen gratis te volgen. Studenten moeten rekening houden met een studielast van zes tot acht uur per week. Voorkennis is niet noodzakelijk. De docenten zijn prof. Sander Kersten, dr. Inge Brouwer, dr. Guido Hooiveld en dr. Alida Boonstra, allen werkzaam bij de divisie Humane Voeding van Wageningen University.

Voeding en gezondheid deel 1 nog te volgen

De MOOC Nutrition and Health Part 1 (NUTR101x) is een groot succes en al twee keer online aangeboden. De eerste keer hebben zich er 50 duizend studenten van over de hele wereld voor ingeschreven. Bij de tweede keer dat de MOOC werd aangeboden, werd het mogelijk om de cursus in eigen tempo te volgen. Ook daar is veel belangstelling voor. Inmiddels staat de teller op 26 duizend aanmeldingen, en dat aantal groeit nog elke week omdat Nutrition and Health Part 1 nog steeds online staat.

Verwacht: Food Safety

NUTR101x en NUTR102x zijn onderdeel van de Nutrition-Food for Health xSeries van Wageningen University. In juni 2016 wordt een derde MOOC over Food Safety (NUTR103x) verwacht.