Nieuws

Nieuwe aanwinsten op het campus terrein

Gepubliceerd op
15 maart 2018

De campus is recent aangevuld met twee nieuwe aanwinsten: Een extra BBQ-plek bij de Heuvel tussen Atlas en Orion in, en twee rookplekken bij de ingangen van Forum en Orion. De aanleg van de laatste twee zijn bedoeld om het roken bij de ingangen van de respectievelijke gebouwen tegen te gaan.

Vanaf nu worden mensen verwezen naar de rookplek. Ze zijn zo gebouwd dat ze zoveel mogelijk beschutting geven en daarnaast zijn er ook extra heesters geplant. Op de BBQ-plek staat een vuurschaal die iedereen kan reserveren via de receptie van Forum. Het is een grote (corten)stalen schaal (doorsnede 150 cm) zonder rooster, waar een vuurtje in gemaakt kan worden. Voor een BBQ kunnen mensen zelf aanvullende benodigdheden meenemen. Net als bij de BBQ-plek bij Forum is er wel een aantal voorwaarden (zie toestemmingsbrief)  verbonden aan het gebruik.

De rookplekken zijn ontworpen door Samosa, een MVO-bedrijf dat alleen duurzame materialen gebruikt. Zij hebben ook de houten bekleding van de bankjes van de BBQ-plek geleverd. Het hout komt bijvoorbeeld voornamelijk uit Europa waarbij de bron bekend is en de transportafstanden beperkt blijven. Het materiaal is zo min mogelijk bewerkt, waardoor het goed tot zijn recht komt en ook het milieu ontziet. Gevolg is wel dat een tijdlang looizuur uit het hout spoelt, dat bruine strepen geeft. Dit verdwijnt op den duur vanzelf.