Nieuwe publicatie over detectie en diagnostiek van plantpathogenen

Nieuwe publicatie over detectie en diagnostiek van plantpathogenen

3 november 2014

In de serie ‘Plant Pathology in the 21st Century’ van uitgeverij Springer is volume 5 verschenen. De publicatie ‘Detection and Diagnostics of Plant Pathogens’ is samengesteld door Maria Lodovica Gullino van de Universiteit van Turijn en Peter Bonants, onderzoeker bij Wageningen UR.

Deel 5 van de serie ‘Plant Pathology in the 21st Century’, die wordt uitgegeven is samenwerking met de International Society for Plant Pathology, bevat de lezingen die zijn gegeven tijdens  het 10th International Congress of Plant Pathology (ICPP 2013), dat werd gehouden van 25 tot 30 augustus 2013 in Beijing.

Ziekteverwekkers in planten

Tijdens dit congres werd in verschillende sessies ingegaan op aspecten van de detectie en diagnose van ziekteverwekkers in planten, twee fundamentele stappen in ziektebeheersingsstrategieën.

Het boek beschrijft innovatieve technieken en methoden voor de detectie en identificatie van verschillende doelorganismen: destructief en niet-destructief, lucht- of bodemgebonden, pathogenen voor mens en plant, in planten of op zaad, inheemse of opkomende pathogenen, in het veld of op het lab. Ze staan allemaal ter beschikking van internationale organisaties ter ondersteuning van handel en landbouw wereldwijd.

Behalve als congresverslag is de publicatie tevens interessant voor studenten, fytopathologen, diagnostische labs/keuringsdiensten, en toezichthoudende instanties.