Novira Oxy zuiveringsinstallatie Infa Techniek goedgekeurd

Novira Oxy zuiveringsinstallatie Infa Techniek goedgekeurd

24 augustus 2018

Op 21 augustus 2018 heeft de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw een positief oordeel gegeven over het zuiveringsrendement van de Infa Techniek Novira Oxy zuiveringsinstallatie.

De installatie verwijdert de gewasbeschermingsmiddelen uit het lozingswater met een geavanceerd oxidatieproces op basis van dosering van waterstofperoxide en UV. Bestaande UV-installaties van Infa Techniek met een waterlaagdikte van 12 mm kunnen worden uitgebreid met een Oxy-module om ook geschikt te zijn voor het zuiveren van lozingswater. De unit is in 2018 getest door de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, volgens het meetprotocol dat is vastgesteld door het Platform Duurzame Glastuinbouw. Hierdoor is de BZG-lijst nu uitgebreid tot achttien goedgekeurde zuiveringsinstallaties.

Bekijk hier de BZG-lijst en informatiebladen van alle goedgekeurde zuiveringsinstallaties.

Voor meer informatie over de installaties kan contact worden opgenomen met de betreffende toeleveranciers. Voor informatie over het laten testen van een zuiveringsinstallatie volgens het meetprotocol kunt u contact opnemen met Jim van Ruijven.