Nieuws

Officiële start bouw Unilever

Gepubliceerd op
6 november 2017

De bouw van het Global Foods Innovation Centre van Unilever is vrijdag 3 november gestart. Architect Paul de Ruiter vertelde wat dit nieuwe gebouw zo duurzaam en toegankelijk maakt.

Tussen de 150 en 200 mensen waren aanwezig. De architect Paul de Ruiter vertelde dat het Global Foods Innovation Centre het meest duurzame en circulaire gebouw van Nederland wordt: ‘Dat begint al bij de bouw. De materialen die we gebruiken zijn voor een groot deel gerecycled. Dat geldt bijvoorbeeld voor 90% van het glas dat we gebruiken.'

De opzet en indeling van het gebouw moet ervoor zorgen dat ook studenten en medewerkers van WUR makkelijk binnenlopen om inspiratie op te doen.

Werkplek

Het personeel van Unilever heeft volgens De Ruiter straks de beschikking over een ultramoderne en energiebesparende werkplek. De indeling van ramen zorgt bijvoorbeeld voor veel daglicht van buiten en een innovatief luchtbehandelingssysteem regelt de aanvoer van frisse lucht. Ondergrondse warmteopslag zorgt voor de verwarming en koeling van het gebouw en zonnepanelen leveren een deel van de elektriciteit. Tenslotte verminderen waterbesparende toiletten het watergebruik en wordt het binnenklimaat automatisch geregeld door thermosensoren.

Het Global Foods Innovation Centre moet in de zomer van 2019 klaar zijn en komt tussen Plus Ultra en FrieslandCampina in te staan.