Onderzoek in 1 minuut

28 januari 2014

Twee onderzoekers van het Departement Dierwetenschappen hebben eind vorig jaar meegewerkt aan opnames voor de videorubriek van het blad Quest, genaamd ‘Onderzoek in 1 Minuut’. In Onderzoek in 1 Minuut krijgt een wetenschapper 1 minuut de tijd om zijn onderzoek toe te lichten. Een leuk platform voor zowel de universiteit en de onderzoekers om zichzelf te promoten, meer bekendheid te krijgen en om mensen iets te leren.

Wat doen die wetenschappers nou eigenlijk? Waar houden ze zich mee bezig? En waarom is dat goed/handig/fantastisch? In de rubriek ‘Onderzoek in 1 Minuut’ krijgen wetenschappers 1 minuut de tijd om dit aan het grote publiek te vertellen. Vanuit het Departement Dierwetenschappen vertellen Esther Ellen van de leerstoelgroep Fokkerij en Genetica en Lysanne Snijders van de leerstoelgroep Gedragsecologie in deze rubriek over hun onderzoek.

• Esther Ellen vertelt over haar onderzoek naar het door fokkerij verlagen van kannibalisme in leghennen.
  • Lysanne Snijders vertelt over haar onderzoek naar sociale interacties bij koolmezen.
  • Benieuwd geworden naar de andere onderzoeken die voor deze rubriek zijn gefilmd? Kijk dan op het YouTube kanaal van Quest Braintainment.

De nieuwe opnames voor ‘Onderzoek in 1 Minuut’ worden volgens een planning ook op de officiele Quest website online gezet. De opname van Lysanne staat gepland op 31 januari en de opname van Esther op 4 februari.