Onderzoek naar risico’s in de voedselketen eenvoudiger te prioriteren

16 januari 2015

RIKILT Wageningen UR en een aantal partners hebben een literatuurstudie gedaan waarvan de resultaten gebruikt kunnen worden om juiste keuzes te maken in onderzoek naar voedselveiligheidsgevaren in de voedselketen.

Voor autoriteiten op het gebied van voedselveiligheid zoals de NVWA en de EFSA is het vaak lastig te bepalen hoe ze gevaren moeten prioriteren. Door de studie krijgen ze hierin meer inzicht.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de EFSA en de andere partners zijn: Technische Universiteit van Denemarken (DTU), de Universiteit van Newcastle in het Verenigd Koninkrijk (UNEW) en onderzoeksinstituut FERA in het Verenigd Koninkrijk.

Link naar het rapport:

'Critical review of methodology and application of risk ranking for prioritisation of food and feed related issues, on the basis of the size of anticipated health impact.'