Online lessen over bier

14 februari 2018

Een groep van veertien studenten maakt een online cursus (MOOC) over bier. Iedereen die geïnteresseerd is, kan de cursus volgen.

Wie het online vak volgt, doorloopt vier modules waarin de thema’s productie, grondstoffen, marketing en voeding worden uitgediept. Ook zijn er praktische opdrachten, zoals bier proeven, zelf bier brouwen en een advertentie maken.

Vier van de makers bedachten de MOOC in april 2017, als onderdeel van het honours programma dat zij volgden. Aan het einde van vorig collegejaar kregen ze groen licht van de educatiecommissie om aan de slag te gaan. De vier studenten bedachten de opbouw van de lessenreeks en schakelde hulp in van medestudenten om de inhoud te bepalen.

De kennis die in de video’s wordt overgedragen is samengesteld met behulp van experts uit verschillende vakgebieden. De cursus is gratis te volgen, duurt inclusief examen acht weken en het volgen kost drie uur studietijd per week. Op 24 april beginnen de deelnemers aan de eerste module. Inschrijving voor de MOOC kan via de site van 100 years WUR.