Op duurzame zeilreis, Team Wageningen Universiteit

10 januari 2018

Dit jaar doet Team Wageningen Universiteit weer mee aan de Race of de Classics (RotC). De grootste studentenzeilwedstrijd van Nederland, ook wel ‘de Rees’ genoemd. Samen met 24 Wageningse studenten vormen we Team Wageningen Universiteit. Samen strijden we op de Noordzee tegen 19 andere teams waarbij elk team meevaart op een klassiek zeilschip. De vloot van 19 klassieke zeilschepen verzamelt zich in het weekend van 1 april in de Rotterdamse Veerhaven. Die zondag wordt er een open dag georganiseerd, waar onder andere deze mooie schepen bekeken kunnen worden. Op maandag 2 april zal het startsein gegeven worden voor de Veerhaven, waarna we richting het open water van de Noordzee zullen vertrekken, hopelijk naar Engeland! Uiteindelijk zullen alle schepen op 8 april weer via IJmuiden naar Amsterdam varen. Hier zal uiteindelijk de winnaar van de Race of the Classics 2018 bekend gemaakt worden!

Vorige jaren hebben wij klassieke zeilschip de Oban gevaren! De Haringlogger van schipper Olaf, uit Kampen. Dit prachtige schip is gebouwd in 1905 voor de haringvangst op de Oostzee en in 1984 omgebouwd tot charterschip. Naast de klassieke zeilvaart besteedt ons team ook aandacht aan een eigen koers, namelijk “Sailing Towards Sustanability”.

We zijn actief bezig met de voorbereidingen voor de Rees. Daar hoort een feestje bij, maar veel andere zaken zijn nog veel belangrijker! We willen namelijk goed gekleed en met genoeg eten op pad. Daarvoor zijn we opzoek naar sponsoren die zich kunnen vinden in het motto duurzaamheid. Al met al is het niet alleen maar voor onze plezier, maar steken we er ook nog wat mee op, zeilervaring, organisatorische kennis, nieuwe mensen ontmoeten, noem maar op.

Door alle activiteiten die we nog gaan ondernemen, groeien we als team en zijn we helemaal klaar voor de week op zee. Zelf kijk ik er naar uit om het ruime sop te kiezen en daarbij een fantastische week te beleven . Hopelijk slepen we mooie prijzen in de wacht!

Graag nodigen we u uit voor de open dag op 1 april en de showstart op 2 april in de Veerhaven te Rotterdam! Maar ook zien we u graag terug op onze website (www.teamwageningenuniversiteit.nl), of volg ons op facebook/twitter/instagram. Mocht u interesse hebben om uw naam te verbinden aan ons team, dan zijn er verschillende mogelijkheden, hiervoor kunt u contact met ons opnemen via

teamwageningen@gmail.com.