Nieuws

Opening tentoonstelling Open your eyes

Gepubliceerd op
14 september 2017

Op donderdag 21 september is in Impulse op Wageningen Campus van 12.30 – 13.30 de opening van de fototentoonstelling ‘Open your eyes’. Op het Plein bij Forum en bij de ingang van Impulse staan vanaf dat moment dertig grote indringende portretten die de slachtoffers van mensenhandel laten zien. Tot woensdag 11 oktober kunnen bewoners en bezoekers van de campus het verhaal lezen van slachtoffers van mensenhandel. Met als belangrijkste boodschap dat slavernij nog steeds bestaat.

Wil je meer weten over de verhalen die achter de dertig paar ogen schuil gaan, en waarom WUR deze tentoonstelling naar de campus haalt? Kom dan naar de opening in de speakers corner van Impulse. Aldith Hunkar zal, als ambassadeur van CoMensha, kleine ‘tweegesprekken’ houden met de betrokkenen bij de tentoonstelling. Eén van hen is Sameena, één van de geportretteerden, die, om aandacht te vragen voor ‘modern slavery’, een 100 km marathon gaat lopen met het eindpunt in Wageningen.

Een werkgroep binnen het Facilitair Bedrijf is gestart met het in kaart brengen op welke manieren WUR bijdraagt aan de problemen van mensenhandel en wat WUR zelf kan doen om dit te bestrijden. Kees Hoogendoorn, hoofd Financiën bij het Facilitair Bedrijf en initiator van de werkgroep, over zijn motivatie om zich in te zetten voor, of eigenlijk tegen, mensenhandel: ”Toen ik besefte dat er vandaag de dag naar schatting 48 miljoen (!!) mensen wereldwijd zijn die in een vorm van slavernij verkeren, en dat zij geen stem hebben, vond ik dat ik moest kijken in mijn werkomgeving waar ik die stem kon zijn. Als WUR kunnen we van enorme betekenis zijn. Niet alleen binnen onze eigen inkoop, maar ook op al die plekken op de wereld waar wij projecten uitvoeren. Echter, eerst moet je je bewust worden van dat wat mensenhandel is. En daar is deze tentoonstelling een goed middel voor. En ja, dat is ongemakkelijk, dat schuurt...”.

Rond de tentoonstelling zijn verschillende activiteiten georganiseerd:

Tentoonstelling en activiteiten op Wageningen Campus is een initiatief van WUR Facilitair Bedrijf, Impulse, Green Office Wageningen en stichting OtherWise.