News

Oproep: studenten gezocht voor het Wageningen Borlaug Youth Institute

Published on
December 20, 2017

Vind jij het (nog steeds) leuk om middelbare scholieren te begeleiden, inspireren en uit te dagen? Dan is er nu een nieuw project waar je bij betrokken kunt worden: het Wageningen Borlaug Youth Institute. Met dit project worden scholieren uitgedaagd hun Profielwerkstuk te schrijven over een interdisciplinair onderwerp waarmee ze bij kunnen dragen aan het wereldvoedselvraagstuk. Én kunnen ze met hun Profielwerkstuk een reis naar het Global Youth Institute in Amerika winnen. Jongeren krijgen zo een rol in ‘the fight against hunger’.

In de VS heb ik vorige maand mogen meemaken hoe bijzonder het is om deel uit te maken van deze wereldwijde community. Naast scholieren zijn ook veel studenten onderdeel van deze community – studenten die scholieren inspireren om goed, impactvol en interdisciplinair onderzoek te doen. Nu wordt in 2018 voor de eerste keer een Youth Institute georganiseerd buiten de VS (in Wageningen!) en ben ik voor dit Youth Institute op zoek naar Wageningse studenten. Deze studenten zullen komende maanden scholieren begeleiden om hun Profielwerkstuk naar een hoger niveau te tillen om van dit werkstuk tot een impactvol advies te komen. Ook zullen deze ‘studenten experts’ scholieren inspireren om vernieuwende, interdisciplinaire profielwerkstukken te schrijven.

Heb jij interesse in communicatie, educatie en duurzaamheid? Wil jij jongeren inspireren en helpen om impact te hebben? Dan is dit een project waar je echt onderdeel van wilt zijn! Word jij een ‘studenten expert’ voor het Youth Institute? Het is aan ons om een onvergetelijke ervaring in Wageningen op te zetten en daar kan ik jouw hulp bij gebruiken!

De rol van student expert:

  • Je begeleidt individuele deelnemers/groepjes bij het doen van goed onderzoek (wetenschappelijk onderbouwd, interdisciplinair en impactvol)
  • Je legt contact met WUR professoren voor het beantwoorden van vragen en opzetten van proefopstellingen, waar nodig
  • Je verzorgt (eventueel) project lessen/introductie sessies in klassen om scholieren een start te laten maken met hun profielwerkstuk

Wat krijg je er voor terug?

  • De mogelijkheid om jouw educatie-skills verder te ontwikkelen/toe te passen in de praktijk – mooi voor op je CV
  • Een flexibel bijbaantje waarvoor je zelf je uren en werkplek kunt bepalen (€7,50 per uur, zelf in te delen per groepje – max €100 per maand)
  • Trainingen volgen en geven over didactische vaardigheden
  • Een onvergetelijke ervaring met een super enthousiast en gedreven team
  • Toegang tot de finale van het Wageningen Borlaug Youth Institute op 31 augustus 2018 tijdens de SDG conferentie ‘Zero Hunger: Partnership for Impact’ (dit is de finale van 2018, de komende jaren blijft het Youth Institute bestaan!)

Lijkt het je leuk om onderdeel uit te maken van het team van studenten experts die leerlingen inspireren en begeleiden, wil je meer weten over het Youth Institute of heb je misschien zelfs interesse om in de organisatie (werkgroep) plaats te nemen? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar simone.ritzer@wur.nl (coordinator youth institute) met daarin in elk geval je studiejaar en richting. Er is al een aantal ‘studenten experts’ en er zijn verschillende groepjes van scholieren die staan te springen om jullie begeleiding! Ik hoor graag van je.