Nieuws

Oproep voor bedrijven voor deelname aan waterefficiënte emissieloze kas

Gepubliceerd op
5 februari 2014

De Nederlandse tuinbouwsector streeft naar een nul-emissie voor nutriënten in 2027, terwijl er in 2016 de emissie van gewasbeschermingsmiddelen geminimaliseerd moet zijn door spuiwater te zuiveren. In het IDC Water gaat Wageningen UR Glastuinbouw vanaf het voorjaar samen met partners demonstreren dat een waterefficiënte emissieloze teelt mogelijk is, en wat daarvoor nodig is.

Ter vergelijking wordt in een referentieteelt wel geloosd (binnen de grenzen van de stikstofnorm) en de gewasbeschermingsmiddelen worden uit het geloosde water gezuiverd. Wekelijks worden productie, water- en meststoffenverbruik, klimaat, kosten enz. vergeleken en bekendgemaakt via een website en andere media..

Bedrijven, die ge├»nteresseerd zijn in deelname aan een water-effici├źnte emissieloze kas, worden uitgenodigd zich te melden bij Ellen Beerling: ellen.beerling@wur.nl, 0317 485 670.

Het IDC Water organiseert daarnaast zeer regelmatig rondleidingen en open dagen en wordt jaarlijks door duizenden nationale en internationale gasten bezocht