Nieuws

Orion bijna klaar voor jubileum van WUR

Gepubliceerd op
6 maart 2018

Sinds gisteren wordt het Orion beplakt met een enorm logo van 100 years WUR. De beplakkers maken staand in een glazenwassersbak het gebouw klaar voor het jubileumjaar dat donderdag wordt ingeluid.

Grafisch vormgever Remy de Geer ontwierp het logo op basis van de drie kennisdomeinen van WUR: voeding en voedselproductie; leefomgeving; en gezondheid, leefstijl en levensomstandigheden. ‘Ik heb die domeinen in vier iconen uitgebeeld die in elkaar overlopen’, zegt De Geer. Dat het logo van vorm veranderd geeft aan dat onderzoek en onderwijs van WUR zich blijft ontwikkelen. In drukwerk komt die dynamiek tot uiting door de vier afzonderlijke iconen af te wisselen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

De Geer zorgde ervoor dat het logo op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. ‘Elke associatie is terug te voeren naar onderwijs en onderzoek van WUR’, zegt hij. ‘Neem het icoon met de cirkels. Sommigen zien er een vingerafdruk in. Andere juist jaarringen van een boom.’

Door de kou vorige week kon het logo deze week pas geplakt worden. Woensdag zijn de plakkers klaar en is het honderdjarig jubileum voor niemand op de campus te missen.

Lees meer