PB-Techniek PB Uvox en PB UV Plus zuiveringsinstallaties goedgekeurd

PB-Techniek PB Uvox en PB UV Plus zuiveringsinstallaties goedgekeurd

8 januari 2018

Op 5 januari 2018 heeft de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw een positief oordeel gegeven over het zuiveringsrendement van de PB-Techniek Uvox en PB UV Plus zuiveringsinstallaties.

De installatie verwijdert de gewasbeschermingsmiddelen uit het lozingswater met een geavanceerd oxidatieproces op basis van dosering van waterstofperoxide en UV. De PB Uvox is een installatie die alleen lozingswater kan zuiveren. De PB UV Plus is een gecombineerde installatie voor ontsmetting van recirculatiewater en zuivering van lozingswater. Telers met een bestaande PB-Techniek ontsmettingsinstallatie kunnen hun UV-ontsmetter op basis van het PB UV Plus principe uitbreiden tote een zuiveringsinstallatie, door toevoeging van onder andere een doseerpomp voor waterstofperoxide. De unit is eind september 2017 getest door de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, volgens het meetprotocol dat is vastgesteld door het Platform Duurzame Glastuinbouw. Hierdoor is de BZG-lijst nu uitgebreid tot twaalf goedgekeurde zuiveringsinstallaties.

Voor meer informatie over de installaties kan contact worden opgenomen met de betreffende toeleveranciers. Voor informatie over het laten testen van een zuiveringsinstallatie volgens het meetprotocol kunt u contact opnemen met Jim van Ruijven (jim.vanruijven@wur.nl; 03174 81387).