Nieuws

Partners Proeftuin Randwijk verlengen samenwerking

Gepubliceerd op
23 januari 2020

Op 23 januari 2020, tijdens de Fruitteelt Vakbeurs in Houten, hebben de vier partners in Proeftuin Randwijk bekendgemaakt dat zij hun samenwerking met minimaal drie jaar verlengen.

De proeftuin is in 2014 door Fruitconsult BV in beheer genomen. Sinds 2016 werken Fruitconsult, Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF), de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Wageningen University & Research (WUR) als partners intensief samen rond Proeftuin Randwijk. De samenwerking werd destijds aangegaan voor drie jaar en is begin 2019 met een jaar verlengd.

De partners heffen een glas op nog minimaal 3 jaar partnerschap. V.l.n.r.:  Siep Koning INFO), Jan Peeters (Fruitconsult), Marianne Groot (WUR Randwijk), Martin Grift en Aryan van Toorn (CAF).
De partners heffen een glas op nog minimaal 3 jaar partnerschap. V.l.n.r.: Siep Koning INFO), Jan Peeters (Fruitconsult), Marianne Groot (WUR Randwijk), Martin Grift en Aryan van Toorn (CAF).

Duurzame fruitteelt

Proeftuin Randwijk biedt fruittelers een mix van fundamenteel en praktijkgericht onderzoek. Op de proeftuin zijn naast onderzoek ook demonstraties te zien op gebied van duurzame fruitteelt, moderne fruitrassen en onderstammen, efficiƫnte productiesystemen en automatisering.

De exploitatie van Proeftuin Randwijk is ondergebracht in Proefbedrijf Randwijk BV. Tot nu toe was Fruitconsult BV hiervan de enig aandeelhouder. Om de basis onder Proeftuin Randwijk verder te verstevigen is besloten dat CAF 1/3e van de aandelen overneemt van Fruitconsult BV. NFO en WUR blijven ook de komende jaren samen met Fruitconsult en CAF als partners verbonden aan Proeftuin Randwijk. Dit betekent onder andere dat zij de proeftuin nog minimaal drie jaar financieel steunen.