Plant Life over aanpassen aan klimaatverandering en cleomenonderzoek

Nieuws

Plant Life over aanpassen aan klimaatverandering en cleomenonderzoek

Gepubliceerd op
22 juni 2015

In het juninummer van Plant Life belicht Ben Schaap het onlangs verschenen rapport .'Aanpassen aan klimaatverandering'. Ook staat onder meer in deze nieuwsbrief over het plantenonderzoek van Wageningen UR een interview met hoogleraar Biosystematiek Eric Schranz over cleomenonderzoek om de evolutie van fotosynthese te onderzoeken.


Klimaatverandering kan leiden tot nieuwe, exotische ziekten en plagen. Maar als de agrarische bedrijven hun gewassen en vee goed monitoren, en bijvoorbeeld slim rassen kiezen, kunnen ze de gevolgen van klimaatverandering aan. Dat betogen de wetenschappers van Wageningen UR in hun bijdrage aan het rapport ‘Aanpassen aan klimaatverandering: kwetsbaarheden zien, kansen grijpen’, dat is gepubliceerd door het Planbureau voor de Leefomgeving.

Voor de Wageningse hoogleraar Biosystematiek Professor Eric Schranz zijn cleomen een ideaal onderzoeksysteem om de evolutie van fotosynthese te onderzoeken en een bijdrage te leveren aan de oplossing van het wereldvoedselvraagstuk.

Andere artikelen in Plant Life - juni 2015

  • Stadslandbouw leidt niet altijd tot gezellige buurt
  • Wageningse wetenschappers introduceren nieuw evolutiemodel voor tropische regenwouden
  • 10 FAQ over soja en sojateelt
  • Online master-opleiding Plant Breeding in september van start

Lees Plant Life

Abonneren

Wilt u de nieuwsbrief Plant Life van Wageningen UR ook gratis acht maal per jaar in uw mailbox ontvangen?