Nieuws

Plus Ultra officieel geopend

Gepubliceerd op
17 mei 2017

Plus Ultra, het bedrijfsverzamelgebouw met incubatorfunctie op Wageningen Campus, is op dinsdag 16 mei officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door Tijs Breukink (WUR), Wim Boers (Kadans Science Partner) en Geert van Rumund (Burgemeester van Wageningen). Zij lieten samen een kiem uitgroeien tot een grote bloem. De groei symboliseert de groei die bedrijven kunnen realiseren in dit gebouw.

Ruimte voor ondernemerschap, creativiteit en innovatie

Plus Ultra is een uniek gebouw, zowel wat betreft architectuur als functie. Het gebouw is een ecosysteem voor kennisintensieve, startende en groeiende bedrijven en beschikt ook daarom over faciliteiten als laboratoria, pilot plant en technohallen, naast de gewone kantoorruimtes. Ook heeft Plus Ultra een incubatorfunctie, waarbij startende en doorgroeiende bedrijven profiteren van elkaars aanwezigheid en de nabijheid van Wageningen University & Research.

Architectuur en duurzaamheid

Bij het ontwerp en de realisatie van het gebouw is rekening gehouden met alle aspecten van duurzaamheid: zoals van afval en watergebruik, tot informatie voor het gebouwmanagement. Het gebouw is gerealiseerd in glas, hout en beton met als hoogtepunt de indrukwekkende houten trap in het atrium. Plus Ultra werd genomineerd voor Gebouw van het Jaar 2016 door de Bond van Nederlandse Architecten en kreeg in november van dat jaar de ARC16 Detail Award.

Virtuele tour

Via een ‘binnenshuis’ variant van Google Street View is een virtuele looproute door het gebouw te bekijken.
Bekijk de virtuele tour

_FWT4200.jpg