Potvis Pieter plasticvrij

Potvis Pieter plasticvrij

6 december 2017

Er zat geen plastic in de maag van de potvis die afgelopen week strandde bij Domburg. Het dier leed waarschijnlijk aan een darminfectie. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit Utrecht en WUR, nadat ze gisteren de maaginhoud hebben bekeken.

‘Er zat geen plastic of ander groot afval in de maag’, zegt Mardik Leopold, onderzoeker Wageningen Marine Research, die gisteren samen met collega onderzoekers de maag, die ongeveer een halve kuub groot was, doorploos in de sectiezaal van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. De darmen en de slokdarm van het dier waren wel afwijkend en waarschijnlijk leed de potvis aan een darminfectie. De pathologen van de faculteit Diergeneeskunde gaan nog onderzoeken wat de exacte oorzaak van die infectie is.

Lees het volledige artikel op Resource Wageningen University & Research.