Presentatie Gezonde Kas tijdens IPM in Essen

Nieuws

Presentatie Gezonde Kas tijdens IPM in Essen

Gepubliceerd op
13 januari 2015

Het Gezonde Kas-systeem wordt gepresenteerd tijdens de IPM in Essen in Duitsland. De grootste internationale vakbeurs voor planten en 's werelds toonaangevende vakbeurs voor de tuinbouw vindt plaats van 27 tot en met 30 januari. In de stand van Gezonde Kas wordt het gewasbeschermingssysteem uitgelegd en worden diverse onderdelen nader belicht en gedemonstreerd.

De systeemonderdelen van het Gezonde Kas gewasbeschermingssysteem worden toegelicht aan de hand van video’s, posters en software programma’s. Geïllustreerd zal worden hoe omgevingsfactoren, plantenstress, ziekten en plagen worden gemonitord, hoe het systeem de teler kan adviseren en hoe ingegrepen kan worden, al dan niet middels spuitrobots. De presentatie van Gezonde Kas is te vinden in Hal 1a “Green City”, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur.

Tijdens IPM presenteren meer dan 1.500 exposanten uit 40 landen hun producten en er worden zo’n 60.000 bezoekers verwacht.

Gezonde Kas

Het Gezonde Kas-systeem is een totaal nieuw, integraal gewasbeschermingssysteem. Het systeem bestaat uit apparaten en software, die het duurzaam managen van plantgezondheid in een modern glastuinbouwbedrijf mogelijk maken.

Gezonde Kas is een deels door Interreg gefinancierd project en Wageningen UR is één van de partners. Interreg is een Europees programma dat zich inzet voor grensvervaging in Europa. Interreg wordt betaald door de Europese Unie, nationale en regionale overheden en probeert de samenwerking te bevorderen tussen grensoverschrijdende gebieden in verschillende landen.

Meer informatie