SDDDC study visit

Primeur; 1 miljard Chinese kijkers?

4 oktober 2016

In het kader van de Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) een samenwerking tussen China Agricultural University, Royal FrieslandCampina en Wageningen University & Research, komt de Chinese TV zender China Central TeleVision (CCTV) op 4 oktober 2016 een documentaire opnemen over de Nederlandse zuivelketen.

Dit televisiestation is de voornaamste staatszender en heeft een bereik van meer dan 1 miljard mensen. Het project komt voort uit het SDDDC samenwerkingsverband, waarbij het doel is de Chinese zuivelproductie te verbeteren, op het gebied van veiligheid en kwaliteit in de gehele keten, op advies van de Nederlandse zuivelsector expertise. Wageningen Academy is verantwoordelijk voor cursussen en trainingen en studiebezoeken in China en Nederland en zorgt daarnaast voor de coordinatie tussen de Wageningse betrokkenen. De Nederlandse zuivelsector en de ontwikkeling hiervan is een groot voorbeeld voor China. Prof. dr. ir. Louise Fresco geeft in een interview op 4 oktober haar visie vanuit het perspectief vanuit Wageningen  University and Research. Het uiteindelijke resultaat is een  documentaire van 3x 20 minuten.

Meer informatie over het SDDDC project: