Nieuws

Prof. Emely de Vet genomineerd voor VIVA400

Gepubliceerd op
11 oktober 2016

Prof.dr. Emely de Vet, persoonlijk hoogleraar Strategische Communicatie, is genomineerd voor de VIVA400 waarin de beste vierhonderd ondernemende en inspirerende vrouwen worden genoemd. Prof. de Vet is genomineerd in de categorie ‘Knappe koppen’. Voor elke categorie is een award uitgeroepen en er is ook een publieksprijs, waarvoor ieder een stem kan uitbrengen. De VIVA400 is een initiatief van het tijdschrift Viva, bedoeld voor jonge vrouwen, en verschijnt elk jaar.

Prof. De Vet richt zich in haar onderzoek op de leefstijl als een manier om gezonder door het leven te gaan. Een ongezonde leefstijl verhoogt de kans op allerlei aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, obesitas en suikerziekte. Maar dat valt niet gemakkelijk aan te pakken. Veel mensen proberen af te vallen, gezonder te eten of meer te bewegen, maar vallen al snel terug in oude gewoontes.

Vanuit de gezondheids- en gedragswetenschappen zoekt prof. De Vet naar oplossingen om een gezonde leefstijl beter vol te houden. Begin dit jaar werd zij op 37-jarige leeftijd benoemd tot persoonlijk hoogleraar Gezondheidscommunicatie en gedragsverandering aan Wageningen University & Research. Voor haar onderzoek naar verleiding en gedragsverandering ontving zij verschillende prestigieuze en competitieve onderzoeksbeurzen.

Haar nominatie met stemmogelijkheid is hier te vinden.