Prof. Martin Mulder ontvangt prestigieuze prijs voor onderwijsonderzoek

Persbericht

Prof. Martin Mulder ontvangt prestigieuze prijs voor onderwijsonderzoek

Gepubliceerd op
16 december 2016

Vanwege zijn vermogen om een brug te slaan tussen de werelden van werk en onderwijs heeft prof. Martin Mulder voor zijn gehele oeuvre de VET Researcher Award 2016 ontvangen. De Wageningse hoogleraar, die in januari 2017 met emiritaat gaat, ontvangt de prijs voor excellentie en kwaliteit van zijn onderzoek op het gebied van het beroepsonderwijs (Vocational Education and Training). De prestigieuze prijs werd hem uitgereikt door Marianne Thyssen, Europees Commissaris voor Werkgelegenheid, sociale zaken, vaardigheden en arbeidsmobiliteit, op 9 december in Brussel.

In de voordracht voor de toekenning van de prijs tijdens de European Vocational Skills Week in Brussel, roemt de onderzoeksgemeenschap  de kwaliteiten van Mulder‘s onderzoek, zijn betrokkenheid bij en invloed op het Europese beroepsonderwijsonderzoek. Zijn werk staat een carrière lang in het teken van toewijding aan en aandacht voor onderzoek, en in het verlengde van verbetering van het beroepsonderwijs. De jury noemt de oprichting van het Europese Vocational Education and Training Research Network door prof. Mulder in 1996. Ook was hij acht jaar voorzitter van de redactiecommissie van het European Journal of Vocational Training, dat werd uitgegeven onder auspiciën van de Europese Commissie.

Vanwege zijn bijdragen aan het vakgebied werd hij eerder onderscheiden door de Rural Development Agency in Seoul, de Asia-Pacific Educators Association for Agriculture and Environment, het Journal of Workplace Learning, het Vocational Education and Training Research Network, de Association of International Agricultural and Extension Education, de Banaras Hindu University in India, de American Educational Research Association en de European Educational Research Association.

Prof. Mulder begeleidde als promotor meer dan twintig promovendi. Hij publiceerde ruim 600 wetenschappelijke artikelen. Daarnaast is hij redacteur van Competence-Based Vocational and Professional Education, een handboek dat in 2016 verscheen bij Springer en dat het eerste wereldwijde overzichtswerk is van het competentiegericht middelbaar beroeps- en hoger onderwijs.

Professor Mulder heeft niet alleen veel invloed als specialist in beroepseducatie, hij startte en stimuleerde daarnaast gedurende twintig jaar het beroepsonderwijs- en opleidingsonderzoek in Europa, waarbij hij bruggen sloeg tussen het onderwijs en de praktijk van de arbeidssituatie.