Nieuws

Project daglelies van The Field krijgt vervolg in Belmonte Arboretum

Gepubliceerd op
9 oktober 2019

Vorige maand heeft Belmonte Arboretum een selectie daglelies geplant uit het project van Seerp Wigboldus op The Field van Wageningen Campus.

Seerp Wigboldus is wetenschappelijk medewerker bij het Centre for Development Innovation (CDI) van WUR en veredelt daglelies als hobby. In januari 2016 stuurde Seerp een mail naar de parkmanager van Wageningen Campus met de vraag of er meer kleur op de campus kan komen. Dit leidde tot een project op The Field. Deze experimentele tuin in het westen van Wageningen Campus had het Facilitaire Bedrijf net aan laten leggen. Seerp plantte daar circa 1000 zelf opgekweekte zaailingen van de daglelie (Hemerocallis). Het doel was de mooiste te selecteren ter ere van het 100-jarig bestaan van WUR. In juni 2018 bood hij de daglelie aan Louise Fresco aan en liet deze formeel registreren onder de naam Hemerocallis ‘Wageningen Centennial’. Seerp en parkmanager Elike Wijnheijmer  gaan nog op zoek naar een mooie plek op de campus voor twee nakomelingen van de plant op The Field.

Seerp heeft gezocht wat hij kon doen met de rest van de collectie, waar veel interessante exemplaren tussen zitten. Belmonte Arboretum bleek erg geïnteresseerd en heeft nu een deel van de collectie overgenomen. Met Wageningen Student Farm (WSF) heeft Seerp afspraken gemaakt om de overige planten te adopteren. WSF zal de daglelies integreren in het bloemenproject bij de entree van The Field. Seerp begeleidt de studenten het komend jaar in de planvorming en het onderhoud in lijn met het motto van The Field: ‘to show and share’.

Meer infomatie

Lees meer over Wigboldus en zijn lelies in een artikel van Resource.

De lelie Hemerocallis ‘Wageningen Centennial’
De lelie Hemerocallis ‘Wageningen Centennial’