RIKILT plukt bananen in Costa Rica

19 juni 2015

RIKILT Wageningen UR gaat bananen plukken in Costa Rica. Het instituut neemt 40 kg bananen mee terug naar Nederland. De bananen zijn bedoeld voor een onderzoek om de herkomst van bananen te kunnen bepalen.

Een medewerker van het instituut plukt de bananen zelf om 100% zeker te zijn van de locatie van de plantage, de bodem, plaats in de tros etc.

Herkomst van bananen

In samenwerking met de groep Bodemgeografie & Landschap van Wageningen University probeert de expertisegroep in dit project relevante markers te vinden voor de herkomst van bananen. De onderzoekers gaan kijken of de uitkomsten van dit onderzoek correleren met klimaat- en bodemfactoren. Dit kan gebruikt worden in het voorspellen van de samenstelling en origine van bananen.