Nieuws

Race over trappen brengt ruim 2200 euro op

Gepubliceerd op
14 april 2014

Op 10 april hebben dertien teams bestaande uit zes personen deelgenomen aan de Huzestafette: een estafetteloop over de trappen van het Forum gebouw op Wageningen Campus. Dit was het hoogtepunt van een actieweek in het kader van Alpe d’HuZes. Aan het eind van de avond werd een cheque overhandigd aan de organisatoren Etske Bijl en Tessa Brinker ter waarde van €2277: de opbrengst van de actieweek.

De HuZestafette is een initiatief van het team van Wageningen UR dat op 5 juni 2014 deelneemt aan Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een fenomenale inspanningstour waarbij fietsers op één dag proberen zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen om daarmee zo veel mogelijk sponsorgeld binnen te halen voor de strijd tegen kanker. Hiermee willen de deelnemers de vele mensen ondersteunen die lijden aan de vreselijke ziekte kanker.

Foto Willemien

Tijdens de Huzestafette moest elk teamlid de 160 treden op rennen naar de hoogste verdieping om daarna ook weer af te dalen om het stokje over te dragen aan het volgende teamlid. De lopers werden hierbij luid aangemoedigd door de vele supporters. Het team van de studievereniging Heren XVII was in de finale net iets sneller dan team FourStarWay uit Ede. De prijs voor het ludiekst geklede team werd in de wacht gesleept door het team Angel & Demons. Voor meer informatie over deze trappenrace en sponsoring zie www.4d6.nl