Persbericht

Rens Buchwaldt opvolger Tijs Breukink in raad van bestuur

Gepubliceerd op
20 juni 2017

De raad van toezicht van Wageningen University & Research (WUR) heeft Rens Buchwaldt MBA (55) per 1 september 2017 benoemd tot lid van de raad van bestuur. Buchwaldt zal in de RvB de portefeuille Finance, Business & Services voor zijn rekening nemen. Hij volgt Tijs Breukink op die na drie termijnen afscheid neemt.

Buchwaldt was van 2006 tot 2016 operationeel en financieel directeur bij Royal FloraHolland. Daarvoor was hij CFO bij Koninklijke Ahrend. Buchwaldt begon zijn loopbaan in diverse internationale rollen bij respectievelijk NCR Corp (Europa en VS), Bell & Howell (VS) en IconMedialab (Zweden).

De raad van toezicht ziet in Buchwaldt een bestuurder die goed zicht houdt op langetermijndoelen. De voorzitter van de RvT, Job Cohen, is blij met de komst van Buchwaldt. “Hij is een sterk verbindende persoonlijkheid die graag in alle lagen van de organisatie opereert. Hij heeft veel ervaring in de private sector, maar ook een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Dat komt van pas in publiek-private samenwerkingen die onderdeel zijn van de strategie van WUR.”