Nieuws

Risotto-kookwedstrijd en presentatie studentenkookboek

Gepubliceerd op
28 augustus 2014

'Food for students - The best recipes for your student life'. Het eerste exemplaar van dit Wageningse kookboek - van studenten, voor studenten - wordt op 2 september overhandigd aan Louise Fresco. De bestuursvoorzitter van Wageningen UR, die zelf ook in Wageningen studeerde, schreef één van de recepten.

Studentenkookboek 'Food for students'
Studentenkookboek 'Food for students'

Food for students

Het is een kleurrijk kookboek, met verhalen van studenten uit alle windstreken. Er zijn recepten voor alle facetten van het studentleven. Van snelle eenpersoonsgerechten tot maaltijden waarvan alle huisgenoten kunnen mee-eten, en van 'food to impress' en 'food for bbqs and picnics' (bijvoorbeeld in de uiterwaarden, langs de Rijn) tot 'food for before and after parties', zeer geschikt om een stevige bodem te leggen voor een avondje stappen of om te nuttigen in de vroege uurtjes na een feestje, om de kater van de volgende dag iets te verlichten. Ook aan prestatiebevorderende snacks en shakes is in het studentenkookboek een hoofdstuk gewijd.

Risotto contest

De presentatie van het Wageningse studentenkookboek wordt gecombineerd met een risotto-kookwedstrijd. Studenten kunnen hun risottorecepten insturen naar foodforstudentlife@wur.nl en inzenders van de vijf (op papier) beste inzendingen mogen hun gerecht klaarmaken voor Louise Fresco, die zelf een risottorecept aanleverde voor het kookboek. De winnaar van de Wageningen Risotto Chef contest, gekozen door Fresco, mag deelnemen aan een kookworkshop.

Wageningen University Beach Club

Dit alles vindt plaats tijdens de Wageningen University Beach Club. Van 1 tot 11 september verandert een groot deel van Wageningen Campous in een Beach Club, waar allerlei activiteiten worden georganiseerd om het collegejaar feestelijk te beginnen. De kookboekpresentatie is op 2 september om 14.15 uur.

Foto's van gerechten delen op twitter

Het kookboek kost €14,95 en is vanaf 2 september te koop bij de beachclub, in de WUR shop en via de webshop. Gerecht uit het boek gemaakt? Plaats een foto op twitter met #f4sl of stuur hem naar foodforstudentlife@wur.nl.