Rondleiding op afstand op het Varkens Innovatie Centrum Sterksel

Rondleiding op afstand op het Varkens Innovatie Centrum Sterksel

29 september 2016

Het Varkens Innovatie Centrum (VIC) opent op 2 oktober ook haar deuren voor de ‘Wetenschapsdag’, maar dan virtueel! Kijk en loop mee door de stal vanuit Wageningen. Stel live vragen aan de onderzoeker in Sterksel en krijg antwoord met beeld en geluid.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap worden er:

• 100 biggetjes geboren, dé kans om het van ‘dichtbij’ te zien
  • de nieuwste huisvestingssystemen geshowd - kraamkamer, biggenverblijf en de ‘grote vleesvarkens’

Stuur de onderzoeker en vraag hem het hemd van het lijf!

Wageningen University & Research maakt gebruik van dé modernste techniek om op afstand een rondleiding te verzorgen. Via een videoverbinding met Wageningen zijn de stallen in Sterksel te zien. Varkenshouders, studenten, adviseurs of zelfs burgers komen zo gemakkelijk en sneller een kijkje nemen in de stal. Even snel en gericht meekijken en efficiënt communiceren met de onderzoeker of dierverzorger in de stal? Dat kan met de ‘Online Farm Visit’!

Het bespaart tijd, verkleint het risico op de verspreiding van schadelijke dierziekten én draagt bij aan een efficiënte kennisuitwisseling.

Uw begeleider en onderzoeker: Rik Verheijen

Interactieve rondleidingen starten om:
12.30 uur en 14.30 uur