Henk de Groot (algemeen directeur) en Ad van Rooijen (manager R&D) van Royal De Ruiter tekenen als nieuw lid de Club van 100 overeenkomst

Royal De Ruiter tekent als nieuw lid de Club van 100 overeenkomst

10 november 2016

Het rozenbedrijf Royal de Ruiter is toegetreden tot de Club van 100, waarmee toeleveranciers in de glastuinbouw laagdrempelig toegang krijgen tot de brede expertise van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research en mede bijdragen aan de financiering van het toegepast-strategische onderzoek in Nederland.

Royal De Ruiter werkt aan de ontwikkeling en verbetering van het product roos. Inmiddels bestaat dit bedrijf, wat als een familiebedrijf is begonnen en uitgegroeid naar een organisatie met internationale faam op het gebied van veredeling en vermeerdering van alle typen rozen, meer dan 100 jaar. Hier hebben ze dan ook het predicaat Royal aan te danken. De Ruiter heeft als bedrijf aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de hedendaagse potrozen teelt. Naast snijrozen houdt dit bedrijf zich ook bezig met het veredelen van bottelrozen, Freilandrozen, potrozen, patiorozen, tuinrozen, snij-Hypericum en pot-Hypericum. De rassen van dit bedrijf worden over de gehele wereld verhandeld.

Hoewel het bedrijf actief is in verschillende regio’s buiten Europa, zoals Afrika en Zuid Amerika, India en China vinden de veredelingsactiviteiten vinden plaats in op de hoofdvestiging in Nederland. De Ruiter heeft een wereldwijd netwerk en onderhoud naast potentiële afnemers van haar producten, nauwe contacten met belangrijke wereldspelers in de bloemen- en plantenhandel. Wij zijn er bijzonder trots op dit bedrijf als lid van de vriendenclub Wageningen University & Research, business unit Glastuinbouw te mogen verwelkomen en vertrouwen op een langjarige duurzame relatie.