Biologische Velddag over 'Bodem, Water en Techniek'

Nieuws

Ruim 500 bezoekers Biologische Velddag

Gepubliceerd op
1 juli 2015

Wageningen UR was één van de organisatoren van de Biologische Velddag 2015, die op woensdag 23 juni op de Prof. Broekemahoeve in Lelystad werd gehouden. 'Bodem, Water en Techniek' was dit jaar het thema van de Biovelddag, die ruim 500 bezoekers trok.

Minisymposium 'Schakels van biologisch succes'

Voorafgaand aan de Biovelddag organiseerde Agrifirm Feed voor melkveehouders een minisymposium: ‘Schakels van biologisch succes’. Na afloop bezochten de veehouders de Biovelddag en kregen ze een rondleiding langs de proef- en demovelden. Een mooi contactmoment van biologische veehouders en akkerbouwers die de verdere samenwerking kan verbeteren.

Helaas konden de geplande demonstraties met mechanische onkruidwieders door de vele regenval in de dagen daarvoor niet doorgaan. Maar dat weerhield de ruim 500 bezoekers niet om volop in gesprek te gaan met machinefabrikanten of andere standhouders.

Ontmoetingsplek voor biologische ondernemers

Gedurende de hele middag waren er rondleidingen, met toelichting door onderzoekers van Wageningen UR en het Louis Bolk Instituut langs proef- en demovelden. Ook gaven onderzoekers, voorlichters en exposanten korte pitches. Maar er vond niet alleen kennisuitwisseling plaats. De Biologische Velddag is dé ontmoetingsplek voor biologische ondernemers.

In het hart van het infodorp waar alle bedrijfspresentaties waren opgesteld, was een mobiele keuken opgebouwd. Hier werd de dag afgesloten met een gezamenlijke bourgondische biologische maaltijd klaargemaakt op houtvuur en barbecue.

Een impressie van Biologische Velddag 2015

Lees het volledige verslag met een foto-impressie op de website van bioKennis: 'Een bezoek aan de Biologische Velddag 2015'